logo

Miian tarina

Liikunta on ollut osa arkeani jo pitkään. Liikuntahistoriani pohjautuu erilaisiin yksilölajeihin, kuten uinti, juoksu, sauvakävely ja kuntosali. En ole koskaan ollut kilpaurheilija - eikä minusta sellaista tule. Sen sijaan haluan vaalia terveyttä edistävää liikuntaa arkielämässäni. Erityisosaamisalaani, kehonhallintaharjoitteisiin tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2003, ja vuonna 2009 niiden harjoittamisesta tuli välttämättöntä kehoni toiminnallisuuden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä. 

Matkani liikunta-alan ammattilaiseksi alkoi pilatesohjaajakoulutuksesta. Vuonna 2013-2014 osallistuin Method Putkisto Instituutin Method Putkisto Pilates, Method Putkisto Original sekä Method Putkisto 3D Luonnollinen Kasvoklinikka -ohjaajakoulutuksiin. Samoihin aikoihin sukelsin myös ensimmäistä kertaa liikuntalääketieteen saloihin avoimessa yliopistossa. Olin valmistunut 2010 teologian maisteriksi ja saanut vokaation kirkon virkaan & pappisvihkimyksen hyvin pian valmistumiseni jälkeen. Oman kehoni haasteet ohjasivat minua kuitenkin toiseen suuntaan ja niinpä pilatesohjaajakoulutus ja liikuntalääketieteen opinnot veivät minut hyvin pian kokonaan mukanaan.

Vuoden 2013 aikana ohjaajakoulutukset veivät minut avustus- ja observointitunneille eri puolille Suomea. Näin kokeneiden ohjaajien työtä käytännössä ja avustustuntien kautta opin havainnoimaan liikettä eri näkökulmista. Sain todella paljon positiivista palautetta jo avustajana toimiessani ja niinpä vuoden 2013 loppupuolella perustin yritykseni ja aloitin säännölliset viikkotunnit ja teemakurssit omassa toimitilassani Etelä-Suomessa. Käytännön työ ja saamani positiivinen palaute vahvistivat päätöstäni: tämä on minun juttuni, josta en halua luopua. (Lisää pilatesohjaajamatkastani voit lukea blogistani.)

Ohjaustyöni jatkui, mutta tiedonjano ja akateeminen luonteeni halusivat lisää tieteellistä pohjaa toiminnalleni. Vuonna 2015 aloitin liikuntalääketieteen tutkintoon johtavat opinnot Itä-Suomen yliopistossa ja samana vuonna käynnistyivät myös psykologian maisteriopintoni Jyväskylän yliopistossa. 

Vuonna 2016 muutin takaisin juurilleni Pohjois-Savoon ja aloitin yritystoimintani rakentamisen jälleen alusta. Nykyisin ohjaan tunteja yhteistyössä mm. Virkistyskylpylä Fontanellan ja Siilinjärven MLL-yhdistyksen kanssa. Lisäksi minulla on kotistudio peltojen ja metsien reunustamassa vanhassa maalaistalossamme. Syksyllä 2019 julkaisin ensimmäiset verkkokurssini. 

Minulla on vahva akateeminen tausta ja osaamista usealta eri alalta. (Kipaise blogiini lukemaan lisää ainutlaatuisesta koulutuspolustani.) Joskus kirjava koulutukseni herättää ihmetystä, mutta minä koen koulutuskokonaisuuteni harmoniseksi, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kokonaisuudeksi: Keskenään erilaiset koulutusalat ovat kasvattaneet laaja-alaista ja kokonaisvaltaista ymmärrystäni ihmisyydestä ja siihen vaikuttavista eri tekijöistä. Erilaiset lajiohjaajakoulutukset ovat puolestaan syventäneet osaamistani eri lajeissa. Haluan jatkuvasti lisätä ja päivittää osaamistani ja ammattitaitoani, ja niinpä tulen varmasti aina olemaan ikuinen opiskelija. Viimeisin ohjaajakoulutukseni on vuonna 2019 päättynyt pitkä (200h) Slow Yoga -joogaopettajakoulutus. 

Kaikkein parasta ohjaustyössä on nähdä asiakkaan oma kehitys ja muutos. Jokaisesta kehitysaskeleesta iloitsen aina aidosti asiakkaan kanssa. On etuoikeus saada tehdä yhteistyötä niin monien ihanien asiakkaiden kanssa. Motivoituneet asiakkaat ovat työni suuri rikkaus ja tekevät työstä aina yhtä innostavaa ja inspiroivaa! Niinpä, edelleen, tämä työ on yhä se, mistä en halua luopua.

Miian koulutustausta

 

Liikuntakoulutus
Terveystieteiden maisteri 2019
Terveystieteiden kandidaatti 2018
Method Putkisto ja Method Putkisto Pilates -peruskurssi 2009
Säännölliset viikkoharjoitustunnit 2009-
Method Putkisto 3D Kasvoklinikka -harjoitustunnit 2012-
Method Putkisto Huippuliikkuja -kurssi 2012
Liikuntalääketieteen perusopinnot 2013
Method Putkisto ja Method Putkisto Pilates -kaksoistutkinto (600h), vastuuopettajana Marja Putkisto 2013-2014
Method Putkisto 3D Luonnollinen Kasvoklinikka -erikoisohjaajakoulutus (300h), vastuuopettajana Marja Putkisto 2013-2014
Method Putkisto Tieto&Taito -päivät (2pv) 2014
Lihaskalvokoulutus, opettajana Tuulia Luomala 2014
Liikuntalääketieteen aineopinnot 2015
Modern Nordic Walking -ohjaajakoulutus, opettajana Tiina Arrankoski 2015
Slow Yoga -joogaopettajakoulutus (200h), opettajina Janne Kontala, Emma Paukku, Anneli Rautiainen 2019

 

Muu koulutustausta 
Teologian maisteri 2010
Ordinaatiokoulutus ja ordinaatio 2011
Psykologian perus- ja aineopinnot 2011-2015
Psykologian maisteri 2021